diumenge, 20 de gener del 2008

Fòrum Social Català

En resposta a una proposta d'una Jornada d'Acció Global el dia 26 de gener convocada pel Fòrum Social Mundial celebrat a Nairobi al gener de 2007, els moviments socials han volgut organitzar, a banda de la jornada, una sèrie de seminaris i tallers així com una manifestació el cap de setmana vinent 25, 26 i 27 de gener.
A la vegada, de manera descentralitzada arreu de Catalunya, en d'altres indrets aquest cap de setmana s'han organitzat diversos actes. He tingut ocasió de participar a l'Àgora oberta que s'ha realitzat al Passeig de les Palmeres de Tarragona on hem pogut sentir diferents veus de les diferents associacions i organitzacions que es mouen a la Imperial Tarraco. Els debats han girat al voltant de quatre eixos: drets socials, laborals i econòmics; defensa del territori i medi ambient; antimilitarisme; democràcia, poder i repressió als mitjans de comunicació. La jornada s'ha tancat amb un concert de la cantautora Alexia i un dinar popular.


De tant en tant, va bé que ens recordin que "Un altre món és possible" i que despertin en nosaltres la nostra consciència crítica, per poder mantenir viva la nostra disconformitat amb la societat i el món que ens envolta. Tant de bo propostes com aquesta ens facin impedeixin ser tant acomodaticis.