dijous, 21 d’agost del 2008

Festes de Gràcia

Els darrers anys em reservo uns dies per estar a Barcelona al mes d'agost i poder gaudir de les Festes de Gràcia. Tot i que van estar a punt de morir d'èxit, sembla que aquest any el volum d'assistents ha estat més raonable i l'oferta d'activitats més diversificada, això ha fet que la gent no es concentrés en els mateixos llocs i pogués gaudir millor dels concerts i propostes...

He tingut ocasió aquest anys de sortir diversos dies, en un cas a passejar simplement pels carrers engalanats i contemplar els pingüins del carrer providència o les betes i fils del carrer Joan Blanques de Baix (guanyador del primer premi del concurs de carrers d'enguany), en un altre cas per poder escoltar i/o ballar les propostes musicals.

Feia temps que no escoltava música tradicional, des que a la Pl. del Rei van deixar de fer dansetes ja no hi havia tanta ocasió per poder escoltar i ballar aquest tipus de música, a banda d'anar a algun concert al Centre Artesà Tradicionàrius. Aquest any, la Pl. del Sol s'ha convertit en la Plaça del Folk i, organitzats pel CAT, cada nit hi ha hagut algun concert. El dissabte 16 va actuar un grup occità, Spi et La Gaudriole, quiva aconseguir que tots els espectadors acabessim ballant, millor o pitjor, al so dels seus acords.

El dimecres 19 vam estar amb un amic escoltant gospel a la Pl. del Diamant (convertida en la plaça del Swing), amb el grup BICAT. Van interpretar alguns clàssics populars com Happy Day o Ain't no mountain high enough, o exemples del gospel més tradicional com Amen. Aleshores te n'adones que aquest gènere musical està molt present a la nostra banda sonora i que hi ha veritables aficionats, de fet, a Barcelona hi ha un Institut de Gospel, així com a ballar swing i lindy hop (Amics del swing).

També he pogut escoltar jazz, amb el grup Ivanow al Carrer Joan Blanques, i escoltar conta-contes a la Pl. de la Revolució (convertida en l'Espai de la Paraula), tot i que reconec que els Contes clars que proposaven Carles Alcoy i Agustí Ferré, no tenien la gràcia esperada...

Com veieu no solament podem trobar la típica música patxanga de festa major, tot i que és molt adient per ballar, també podem trobar d'altres propostes musicals. Tot això concentrat en una setmana i en uns quants carrers i places.

Avui s'acaben les festes, ara toca esperar al 15 d'agost del proper any...