dimarts, 11 de novembre del 2008

Madrid

Aquells qui vivim a Barcelona estem en constant competició amb la capital espanyola: que si una té mar i l'altra no, que si una rep menys diners en infraestructures i l'altra més perquè les seves es consideren obres d'Estat i no de Comunitat Autònoma, que si uns no entenen que els altres parlem una altra llengua, que si una rep més seus de grans empreses multinacionals en detriment de l'altra... El cas és que són les dues ciutats espanyoles més importants i, evidentment, tant els seus tarannàs com a ciutats i els d'aquells qui les habiten són ben diferents.
He tingut la sort d'estar 4 dies a Madrid i he gaudit com mai. No sé si vull fer comparances amb la meva ciutat però el que és segur que la "capital del Reino" té molts elements que són altaments atractius per mi:
- L'oferta cultural és impressionant, on es pot trobar un passeig amb 4 museus que recullen tota la història de l'art de forma continuada? 
- La vida al carrer a totes hores, on pots estar tranquil.lament a les 3 del matí prenent una copa sense patir per si tanquen el local? on es poden trobar tanta concentració de bars per metre quadrat destinats a moments diferents del dia o de la nit?
- On pots trobar una Avinguda amb 20 sales de cinema i 8 sales de teatre?
- On tens un parc com el Retiro, tant cuidat, i d'altres places i parcs amb un volum de verd tant gran?

Doncs bé, obvio dir en quina ciutat he trobat tot això... Si voleu us puc fer un resum del que he viscut aquests dies: exposició de Rembrandt al Museo del Prado, dinar a una arrosseria, de tapes per Huertas i per la Latina, un musical a la Gran Via, adquisició d'una samarreta de la Família Telerin a El Rastro (vamos a la cama, que hay que descansar, para que mañana podamos madrugar), compra de diversos llibres sobre cinema (sobretot un que és un veritable tresor sobre els cinemes desapareguts a Barcelona) a una de les llibreries més reconegudes, la Ocho y medio, sortir de farra per Chueca, ... bé i més coses que no us explicaré.

No cal dir que repetiré, una bona amiga em deia que fa un temps va trobar a Madrid el seu lloc en el món, encara que ha tornat a Barcelona, ara entenc el perquè. Com que sempre havia anat de pas per aquesta ciutat i no havia tingut ocasió potser de gaudir tant la ciutat no me n'havia adonat del tot dels seus atractius, però després d'aquests dies tant intensos puc acabar dient... ES MADRID!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Madrid és el lloc per tots aquells que somiem amb totes les coses que ens has descrit. M'has fet emocionar amb la meva ben estimada Madrid... Ja tinc ganas de ser-hi jo també!! Paciència!! :)