dimecres, 14 de març del 2012

Els "privilegis" de treballar a l'Administració Pública

En diverses ocasions els qui treballem a l'Administració pública escoltem en boca d'altres que som uns privilegiats perquè tenim la feina assegurada, perquè els horaris són molt bons, perquè no treballem i ens dediquem a anar de compres en hores de feina, o a fer trucades, o a fer gestions personals, ...

Als responsables de la Generalitat, en aquest cas, ja els hi va bé que el clima social sigui advers pels treballadors públics perquè així quan toca el rebre tothom vegi amb bons ulls que es precaritzen les condicions laborals del personal de l'administració. Però la gent desconeix que per tenir una plaça fixa a l'administració s'han de superar unes oposicions competint amb milers de persones, amb temaris que en alguns casos superen el centenar de temes a estudiar, que pots aprovar els examens però si no tens prous mèrits anteriors no et servirà de res haver aprovat. Que l'índex de precarietat laboral és d'un 40%, que s'estan suprimint llocs de treball per passar a ser externalitzats a través d'empreses privades. Que hi ha categories laborals que, amb la rebaixa de sou del 15%, no arribaran als 700€ al mes. Que es controlen les trucades telefòniques i les pàgines visitades a internet. Que se sanciona a qui no compleix l'horari. Que el sou depen dels pressupostos de la Generalitat (o de l'Estat, depen de l'administració), això vol dir que a través de la negociació col.lectiva no s'aconsegueixen augments de sou com passa en la majoria de sectors. Que se suprimeixen llocs de treball i, per tant, se sobrecarrega de feina als qui queden, sent especialment greu en els serveis d'atenció als usuaris com serveis socials o sanitat.

En fi que, com es pot veure, no som uns privilegiats, que algunes situacions són pitjors que les del sector privat i d'altres similars, però en cap cas es pot sentir enveja del que es viu actualment dins els serveis públics.

NO A LES RETALLADES ALS SERVEIS PÚBLICS!! per uns serveis públics de qualitat...