dijous, 8 de març de 2012

Assimilar els canvis

En el moment actual, anticipar-nos i prendre posició davant els canvis és fonamental.

Tot i que necessitem que a la nostra vida hi hagi coses que es mantinguin perquè ens donen certa seguretat  periòdicament està bé viure alguns canvis, aquests poden venir provocats externament, o bé, poden ser canvis en les nostres maneres de pensar o actuar. Certament aquests darrers són els fonamentals perquè ens fan créixer com a persones o mantenir-nos ancorats en el passat o en creences que poden ser limitants.

Els valors i creences personals ens poden fer avançar però també ens poden limitar i no deixar-nos ser objectius a l'hora d'analitzar una situació i, per tant, poden no permetre'ns viure els canvis com un pas per créixer. Si som capaços d'observar els nostres sentiments i les reaccions davant situacions que canvien, podrem actuar i viure d'una forma positiva el que vagi arribant, fins i tot ens podrem anticipar i rebaixar el nivell d'angoixa per no saber què ens depara el futur.

Gandhi deia "Has de ser el canvi que vols veure", això vol dir que t'has d'avançar i procurar beneficiar-te del canvi. Evitar les actituds i sentiments que frenen el canvi (immobilitat, negació, angoixa, negociació, ...) o, com a mínim, que no s'allarguin en el temps, ens farà aprendre i agafar-nos a allò positiu que en molts casos tenen els canvis.
La percepció de la velocitat del canvi és un element que influeix molt en la interpretació que fem dels canvis, el millor que podem fer és donar-nos temps per reaccionar i donar una resposta des de les emocions...

Hem de posar la nostra energia en el moment present, deixant anar la nostàlgia per un temps passat i no permetent que l'angoixa pel que el futur ens depara ens freni i no ens deixi actuar.

Gaudim del dia a dia com si fos l'últim.