dimecres, 16 de maig de 2012

música i paraules

Hem de sentir-nos afortunats per poder viure moments màgics, moments que ens fan oblidar-nos d'allò que ens preocupa, que ens omplen i que ens permeten deixar la ment en blanc uns minuts. 

Avui he tingut ocasió d'escoltar al duo POETAS, Vicente Monera i Aitor Irayzozposant música a poemes de Lorca, Miguel Hernández, Neruda, i d'altres... sempre ens queden les paraules dels poetes per reconfortar-nos i acompanyar-nos en moments difícils. També els tenim presents en situacions especials, quan volem fer arribar la nostra estimació i carinyo a algú que forma part de la nostra vida i que volem que continui estant al nostre costat.  
Malauradament, no acostumem a llegir habitualment ame, ens crida més la novel.la. Segurament té a veure amb el fet que la poesia requereix una reflexió perquè ens arribi i per poder compartir-la després amb els altres sabent el que ens vol dir el poeta. En canvi, la novel.la no sempre ens fa reflexionar, hi ha textos que són un mer entreteniment i, en tot cas, la reflexió és més immediata que en el cas de la poesia. 

Alguns poetes es van considerar subversius en èpoques de repressió perquè han estat al costat de la gent i han defensat postures contràries a l'status quo. Alguns d'aquests poetes van haver d'exiliar-se o van morir a mans dels seus detractors, malgrat tot, sempre ens quedaran les seves paraules...