diumenge, 11 de novembre del 2007

ordenança per uns pero no pels altres

Després de dos anys d'intensa polèmica al voltant de l'aprovació de l'Ordenança del civisme, amb els excessos policials que pot arribar a permetre la seva aplicació... resulta que quan de veritat és necessària la ràpida intervenció i l'aturada d'actituds realment incíviques l'ajuntament s'inhibeix i permet l'espectacle més patètic que hem pogut veure en ple centre de Barcelona.
Dimecres passat vaig gosar apropar-me a la Pl. Catalunya per motius de feina i vaig poder comprovar el grau d'animalitat i pèrdua de papers que pot provocar un equip de futbol, un partit i el fet que aquest se celebri fora del teu país i que tinguis carta blanca per fer el que vulguis sense que ningú et retregui res. Veure milers de "hooligans" escocesos amb samarretes blaves o sense samarretes envaint tota la Pl. Catalunya amb una mitjana de 8 llaunes de cervesa a les mans cadascun, a més a més, de combinats en gots de vidre que acaben trencant-se al terra, harmonitzat amb càntics, crits, ... en fi, un espectacle en tota regla.

On estava la guàrdia urbana? On estaven els nostres representants? Quin poc respecte desperta la nostra ciutat i els seus veïns perquè una colla d'energumens prenguin els carrers com si fos el pati de casa seva, millor dit la seva cambra de bany?

El pitjor de tot és que aquest espectacle que ens han ofert mai gosarien fer-lo a casa seva, de fet no s'atrevirien ni a llençar un paper al terra.

2 comentaris:

Lourdes ha dit...

¿Que dirias si els autors fosin els del Barça?
Lourdes

boja per la Katherine ha dit...

Tindria la mateixa opinió, crec que no es pot admetre que perquè uns gaudeixin (no entenc que a això se li pugui dir gaudir) d'una manera salvatge d'uns instants de glòria d'altres, ciutadans soferts que la única cosa que volem és passejar per la nostra ciutat i veure-la en condicions perquè d'aquesta manera ès com la volem gaudirq, haguem d'aguantar la barbàrie.
La gran diferència entre els hooligans escocesos i els seguidors del Barça és que a Glasgow haguessin estat detinguts al minut.