dissabte, 7 de juny del 2008

Amants del cinema

Els que fa temps que em coneixeu, sabeu la passió que sento pel cinema, passió que supera el simple hobby. Però avui me n'he adonat que hi ha gent que va més enllà, que dediquen bona part del seu temps de lleure a fer arribar aquest amor pel cinema a d'altra gent, que promouen les versions originals en poblacions a les que no arriben o, simplement, que porten el cinema a llocs on no en tenen cap.
Estic parlant dels que formen part dels cineclubs. Alguns d'ells van ser creats fa 50 anys, com el deVic, amb les dificultats que suposava en aquells anys fer alguna cosa que pogués qüestionar el règim i els seus sistemes de propaganda audiovisual...
A Catalunya es calcula que hi ha al voltant de 40 cineclubs, la majoria d'aquests formen part de la Federació Catalana de Cineclubs que ha celebrat la seva assemblea anual.


La sessió matinal ens ha portat a descobrir eines per incloure arxius d'audio i video als blocs i com fer que d'altres es subscriguin al teu bloc. Després hem pogut conéixer algunes propostes interessants de fons de materia audiovisual: la Fàbrica de Cinema Alternatiu, organitzadors del Festival de Cinema Independent L'Alternativa; Observatori de Video no Identificat; i Casa Amèrica Catalunya; així com Cinesud.

Per la tarda s'ha desenvolupat l'assemblea pròpiament dita, finalitzant amb l'espectacle Chomón Embruixat, amb un passi de curts muts de Segundo de Chomón, acompanyats per la música de de Josep Maria Baldomà.

Quan es parla de voluntariat es pensa moltes vegades amb el voluntariat social, aquell que està destinat a acompanyar o ajudar a les persones que tenen una situació de dificultat, però s'oblida que hi ha altres maneres de col.laborar i millorar la nostra societat. El voluntariat cultural, i el cineclubisme en especial, fan que coneguem on està assentada la nostra cultura, proporcionen estones d'entreteniment i gaudi sense cap cost i, el més important, ens ensenyen com omplir el nostre temps de lleure.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Laura,

Ahir vem estar parlant sobre com incloure arxius d'audio al blog, i avui miro el teu i veig que algú et va ensenyar a fer-ho justament el dissabte al matí.

He anat a la web "goear.com" que em vas dir i efectivament allà hi trobo la música, però segueixo sense descobrir com posar els botonets al blog que la facin sonar.

Si no es molt complicat, igual li pots enviar un correu a en Pere Nieto amb les explicacions i ell m'ho farà arribar.

Que et sembla?