L'audiència d'avui estava pensada per presentar el Pla d'Actuació Municipal pels propers 3 anys, en ell es recullen les propostes dels diferents grups municipals, de les entitats i dels ciutadans qui en els darrers mesos han fet les seves aportacions a través d'una butlleta que es podia recollir a les seus dels districtes o a través de la web.
El PAM gira al voltant de 6 línies estratègiques:
- una ciutat cohesionada i inclusiva
- una ciutat que aposta per una economia del coneixement i per la qualitat en l'ocupació
- una ciutat de convivència en la proximitat
- una ciutat més sostenible i compromesa amb el clima
- capitalitat
- bon govern
Després que el 1r Tinent d'Alcalde, Carles Martí, presentés els principals trets i línies d'actuació del PAM, ha demanat si els grups municipals volien fer alguna altra aportació, tots ells no han volgut intervenir per deixar més temps al públic assistent per poder tenir la paraula.
M'ha sorprés molt el protagonisme absolut de les entitats, sobretot les federacions d'entitats a l'hora d'intervenir, de fet, jo he marxat dues hores després de començar l'acte i tant sols han intervingut entitats.
Com pot ser que una audiència pública, pensada perquè els ciutadans expressin les seves opinions sobre alguna iniciativa municipal, no doni l'ús de la paraula a les persones que participen a títol individual? Han començat intervenint grans entitats que amb anterioritat a l'acte d'avui ja havien manifestat el seu interés en dir la seva, crec que aquestes ja tenen d'altres canals (molt fluïds per cert) de comunicació amb els responsables municipals. Entitats com la FAVB, el Consell d'Associacions de Barcelona (entitat que, per cert, ha defensat sense cap pudor un model de participació associativa en detriment de la participació individual), Fundació Barcelona Comerç, Federació d'organitzacions catalanes de gent gran, .... crec que totes aquestes entitats no cal que vinguin a llegir les seves aportacions en una audiència pública donat que saben com fer-les arribar a qui les ha de rebre.
Sembla com si hagis de formar part d'algun lobby per poder incidir en millorar la teva ciutat. Sóc partidària de que la gent es vinculi a associacions i entitats per poder conjuntar esforços i millorar el seu entorn, però això no treu la importància de l'experiència i coneixements de cada persona com a tal i la seva capacitat de poder aportar el seu granet de sorra a fer de Barcelona una ciutat més humana i còmoda per tots.
No entenc, doncs, què vol dir l'Ajuntament de Barcelona quan diu que la filosofia que envolta tot el PAM respon a dos premises: participació ciutadana i transparència...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada