dimarts, 2 de setembre del 2008

la gran Malena

Hi ha actrius petites, que no fan soroll, que van fent petits papers, papers secundaris, que per participar en sèries còmiques no són tingudes en compte, passen desapercebudes... fins que un dia comencen a gaudir de papers amb una mica de pes que elles fan que siguin grans.

Aquest és el cas de Malena Alterio, va començar fent petits papers a comèdies generacionals com Días de Fútbol, per després passar a interpretar papers amb més protagonisme a una sèrie amb una gran audiència com va ser Aquí no hay quien viva... Però darrerament els que hem tingut la fortuna de seguir-la i anar veient el seu creixement com a actriu hem pogut gaudir de grans moments, com en l'escena de Casual Day en la que se n'assabenta que el seu cap la vol acomiadar i donar-li el seu lloc de treball al nuvi de la seva filla, qui no sap fer ni l'ou...

Ara tenim l'ocasió de veure un paper protagonista a Una palabra tuya, film basat en una novel.la d'Elvira Lindo. La interpretació que fa Malena de Rosario, una escombriaire amb una vida plena de renúncies i soledat, fa que el personatge ens arribi com si nosaltres també estiguessim dins del metratge i poguessim escoltar els seus silencis i acompanyar les seves llàgrimes. 
Tot i que la pel.lícula té algunes errades de guió (obvia algunes el.lipsis que farien innecessàries certes escenes de flashback) i el fet que el gir final trenqui una mica amb el realisme que transmet la narració, crec que és un film necessari. 

Amb la lloança a Malena Alterio no vull desmeréixer les interpretacions dels altres actors: Esperanza Pedreño, sense ella el paper de Malena no hagués estat el mateix; el darrerament imprescindible Antonio de la Torre (goya al millor actor secundari per Azul oscuro casi negro) i Maria Alfonsa Rosso, una de les malaltes més creïbles dels darrers temps.

Ara només queda llegir-me el llibre d'Elvira Lindo...

1 comentari:

Jes ha dit...

A mi em va encantar aquesta pel.lícula! vaig sortir del cinema molt satisfeta!
Estic d'acord amb tu en que fa un molt bon paper la Malena, ara per mi estan a la par les dues.
Es complementen molt bé i l'una sense l'altre no te sentit.