dimarts, 25 de novembre del 2008

IC-V

Quan fa 2 anys vaig afiliar-me a Iniciativa em sentia una mica estranya... això de participar activament a un partit polític se'm feia molt lluny de mi, molt lluny de la gent que m'envolta i de la meva experiència anterior.
Tot i que des que tenia 15 anys estic vinculada d'una manera o altra al moviment associatiu i a moviments socials, això d'implicar-te en la política més formal se'm feia una mica estrany. La veritat és que entre els meus amics i familiars no va suposar gaire sorpresa, de fet ho veien com una evolució natural de la meva trajectòria personal.

Raons no m'han faltat per fer aquest pas: les associacions estan bé però arriben on arriben i qui realment pot, si vol, canviar les coses són els partits polítics, i el que més s'aproxima a la meva manera d'entendre el món i que té com a prioritat programàtica la defensa de la igualtat d'oportunitats en l'accés als recursos i enten la intervenció de l'Administració Pública en la societat i en el mercat és quelcom necessari per garantir l'Estat del Benestar.

Aquest cap de setmana he vist com se'm disipaven tots els dubtes del perquè  formo part d'IC-V. He tingut l'oportunitat de participar a la 9a Assemblea d'aquest partit celebrada a Sabadell. En ser tres dies seguits i intensos es pot pensar que es va fer pesat però no és així. Vam tenir oportunitat de veure autèntics debats ideològics, perspectives molt crítiques a la participació d'Iniciativa en el Govern, a la gestió que s'ha fet de les dues Conselleries que estan encapçalades per membres del partit, a la relació entre el partit i el Govern, al desgovern que viu IC-V pel fet que els seus dirigents estan ocupant càrrecs públics, ... han sortit a la llum grups de militants descontents que han fet propostes que faran avançar a Iniciativa cap a la visualització d'una veu pròpia que la farà marcar perfil de manera més contundent i l'assumpció del plantejament sobiranista que feia un grup d'afiliats encapçalat per Raül Romeva.

Esperem que totes les propostes i resolucions que van sortir tant en la preparació de l'Assemblea com en el seu desenvolupament siguin assumides per la seva Comissió Executiva Nacional. De moment una de les propostes sorgides de l'Assemblea és el replantejament del Pacte d'Entesa per respondre a l'actual context de crisi.

Esperem que Iniciativa recuperi la salut per continuar sent capdavantera de les polítiques socials i ecologistes. I aprofito per desitjar-li a Joan Herrera la millor sort del món tant en el Congrés de Diputats com en el seu nou paper dins el partit, com a Secretari General, i com a relleu natural de l'actual president, Joan Saura, de cara a la propera assemblea d'aquí a 4 anys. Aquells que hem compartit amb Joan Herrera debats i lluites ell des de Joves amb Iniciativa (ara Joves d'Esquerra Verda) i d'altres des d'associacions juvenils (en el meu cas el SIPAJ o Món-3) ens fa il.lusió que persones de la nostra generació estiguin assumint responsabilitats polítiques com és el cas del Joan o la Dolors Camats.

1 comentari:

Marc ha dit...

em reitero. ha estat un plaer compartir aquests dies amb vosaltres!