dimarts, 4 de setembre del 2007

Reus

Sempre hi ha hagut rivalitat entre les dues ciutats més importants de la província de Tarragona (a banda de Tortosa, Valls o Vendrell). Jo com a bona tarragonina només veia les excel.lències de la meva ciutat i no entenia el perquè la universitat no es podia dir Universitat de Tarragona i s'havia d'anomenar Rovira i Virgili (tot i l'orgull que suposa aquest nom, en ser un dels intel.lectuals més destacats a l'època de la República) per no ignorar a Reus, i perquè sempre hi havia les comparances sobre les inquietuds culturals i socials d'ambdues ciutats.

Però, deixant de banda les brometes dels reusencs al voltant de la capitalitat com, per exemple, "Tarragona, barri marítim de Reus", i deixant-te portar pels ulls curiosos d'un visitant que arriba per primera vegada observaràs tot allò que ofereix el bressol de Gaudí. Diversos museus, el Gaudi Centre on ens podem submergir en la genialitat d'aquest genial arquitecte, dos teatres, un passeig pel Modernisme endinsant-nos en el cercle (com el Ring de Viena) emmarcat pels Ravals. No ens hem d'oblidar de l'església gòtica Prioral de Sant Pere, la més important de la ciutat.

Per una altra banda, trobem una oferta comercial de primera qualitat que s'ha mantingut al llarg del temps, on podem recordar els comerços tradicionals que van obrir les seves portes fa més d'un segle al cèlebre carrer de Monterols ("Reus, París, Londres i el carrer de Monterols") i podem observar també nous comerços que amb els seus grans aparadors capten la nostra atenció perquè no són com els que podem trobar a altres ciutats on Inditex copa totes les botigues, de fet, les grans cadenes han obert alguna botiga però no predomina aquest model de comerç.

I quan ens cansem de passejar i volem seure a menjar o beure o, simplement, prendre un gelat també tenim una bona oferta de restauració situada, sobretot, al voltant de la Plaça del Mercadal i la Plaça del Castell. Recomanable una visita al Cafè de Reus.

I si us deixeu caure per aquesta ciutat a finals de juny gaudireu de les Festes de Sant Pere, on al llarg de més d'una setmana podem trobar concerts i activitats lúdiques a molts carrers.

No em vull oblidar tampoc del Festival Trapezi, fira del circ de Catalunya, que se celebra en la capital del Baix Camp al mes de maig.

Com veieu també puc ser objectiva i cantar les excel.lències de l'eterna rival de la Imperial Tarraco.