dissabte, 20 de setembre del 2008

Aquí tenim de nou la Mercè

Com cada any quan arriben uns dies abans del 24 de setembre Barcelona es posa els seus millors vestits i surt al carrer per viure la festa...
Encara que sempre són uns dies passats per aigua (diuen que és perquè Santa Eulàlia, l'altra patrona de Barcelona, plora perquè se sent gelosa) en alguns moments, no em de deixar de gaudir de les propostes que ens fan l'Ajuntament de Barcelona i les entitats culturals i socials de la ciutat.

Aquest any els espais s'han diversificat per intentar que no es concentressin les activitats al centre de Barcelona. Avui, aprofitant que una de les propostes era aprop de casa meva m'he atançat a la cruïlla de Cartagena amb Rosselló per escoltar el concert d'Antònia Font a l'antiga fàbrica de cerveses DAMM. Penso que l'espai està molt bé perquè no et sents agobiat i et pots moure una mica si no pretens estar a primera filera, és clar. Aquest grup mallorquí estan en el seu millor moment, ara són força coneguts i fa uns mesos van omplir el teatre del Liceu amb un concert amb l'Orquestra de Joves músics de les Balears, amb motiu del seu desè aniversari. 
Per això us recomano que sortiu aquests dies, que viviu la festa, que aprofiteu el temps per mirar la nostra ciutat amb d'altres ulls.
De tot el que Barcelona ens ofereix aquests dies vull proposar-vos especialment la Mostra d'entitats que hi ha a la Pl. Catalunya. Aquest any, a més a més amb un muntatge molt senzill, aprofitant més l'espai en favor d'un major nombre d'entitats presents a la Mostra. I per aquells que tingueu nens, no deixeu d'anar al Castell de Montjuic (on hi ha diverses modalitats de disciplines circenses) o al Pg. de Gràcia on, amb grups d'animació infantil, ensenyen als nens conceptes com el reciclatge o un millor ús del temps.

Ep!! i no em vull deixar la Mostra de Vins i Caves al Moll de la Fusta. Per tots aquells que no esteu disposats a veure un tetra-brick de sangría Don Simón ni un vi denominació de nom Prioral... per 6 euros teniu una ocasió magnífica de fer 5 degustacions dels vins de la terra.

En fi, que aquesta ciutat encara té la capacitat de sorprendre'ns gratament encara que darrerament molts dels seus ciutadans tinguem un sentiment ambivalent perquè ens sentim estranys a casa nostra, tal i com deia en Jaume Sisa, pregoner d'aquest any de la Festa de la Mercè, volem una ciutat amb "menys turistes pixaners i més viatgers il.lustrats".

1 comentari:

Jes ha dit...

Saps que si poses "baixada de pilars" en el google, el segon link és el teu blog?
Avui buscava fotos i he anat a petar al teu blog jeje
PD: el dia 5 no veurem pilars caminats per pendents, però de ben segur que ens fartem de veure castells!!
PD: quan em "flipi" en excès parlant de castells...PARA'M!!!!!