dijous, 26 de febrer del 2009

Festival Visualsound

Fa 8 anys va néixer una aventura que ara arriba a la seva 6a Edició, encara que prèviament es van fer dues edicions més al Centre Garcilaso. Es tracta del Festival Visualsound que se celebra en diversos espais de Barcelona del 17 al 27 de febrer.

Els dos primers anys aquesta iniciativa que buscava combinar música i audiovisual va iniciar el seu camí al Centre Garcilaso sense recursos, tant sols el pressupost que teníem les dues dinamitzadores que portàvem el Projecte Jove dins del centre per tot l'any i, juntament amb Visual Ambition (entitat de joves que tenia la seva seu a Garcilaso), vam posar molta il.lusió i ganes. 
Vam poder veure alguns dels millors curts espanyols, alguns d'ells multipremiats en molts altres festivals inclosos els Premis Goya (per exemple, Desaliñada de Gustavo Salmerón o el mític 15 días de Rodrigo Cortés), vam contactar amb el programador de les Sales Verdi qui ens va permetre passar els curts en format cinema a sessions golfes en una de les sales d'aquest cinema. Vam tenir concerts molt curiosos de grups sorprenents (un d'ells tocava amb una Playstation).

En els seus inicis el festival no tenia seccions diverses, el primer any es va donar un premi del públic i un altre del jurat, el segon any es va canviar i es donava Opera prima, vídeo, i cinema. Posteriorment, d'altres equipaments i la Regidoria de Joventut es van interessar en el festival i aleshores es va iniciar un procés per fer-lo créixer i obrir d'altres seccions perquè qualsevol proposta audiovisual tingués cabuda. Un altre dels canvis va ser la reducció de concerts i la menor presència de la música però en canvi es va obrir la possibilitat que la viodeocreació i el videoclip fossin presents. 

Per tot això em puc vanagloriar d'haver obert la porta a una de les propostes audiovisuals fetes per i adreçades a joves més interessants dels darrers anys, que té per objectiu donar a conéixer treballs fets per joves menors de 35 anys en qualsevol format d'imatge. Al llarg de més de 10 dies la ciutat de Barcelona s'omple d'imatges, us convido a assistir a alguna de les sessions si no aquest any, el proper que ja té dates: 19 a 29 de febrer de 2010, apunteu-vos-ho a l'agenda!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tinc una enorme decepció per la BSO guanyadora. No té ritme, no hi ha canvis de música malgrat els canvis d'escena. Sincerament és difícil entendre la tasca del jurat, a excepció de la seva mediocritat.

Anònim ha dit...

Estoy buscando los resultados del concurso y no los encuentro. No han sido publicados ni por la Web del festival, ni por la prensa.

La verdad es que estuve en la Gala y fue muy complicado verla.

Lo poco que escuché de la BSO no era para tirar cohetes, sino para llorar.