dilluns, 23 de febrer del 2009

Penélope Cruz

Fa tot just un any parlava de Javier Bardem com el primer actor espanyol premiat amb un Òscar, ara arriba l'hora de la seva companya Penélope Cruz. Malgrat la crítica en to de decepció que feia del film de Woody Allen pel que aquesta actriu ha rebut l'Òscar a millor actriu de repartiment, crec just felicitar-la donat que el problema de la pel.lícula era el seu guió absurd i no la interpretació de Penélope estava força bé encara que emmarcada amb un personatge almodovarià i no allenià, però la responsabilitat d'aquest ha de recaure en el director, l'actriu va donar tot el que se li va demanar i amb escreix.

Potser no és el millor paper de la seva vida (sense dubte La niña de tus ojos i Volver són les dues grans interpretacions fins ara de Cruz) però sí és el que donava més joc per l'Acadèmia de Hollywood. Un altre fet que li ha sumat possibilitats és el fet que la gran Kate Winslet no hagi estat nominada com a secundària per The reader i sí com a principal en aquesta categoria, recordem que als Globus d'Or va fer doblet i se'n va endur els dos premis, com a principal per Revolutionary Road i com a secundària per The reader. 
Bé, el seu paper de la desquiciada María Elena li ha possibilitat mostrar un altre registre a interpretar, després d'haver fet papers d'adolescent amb Bigas Luna o dramàtics amb Almodóvar, i després d'haver participat en algunes comèdies romàntiques a Hollywood (absolutament oblidables com Sahara) esperem que l'Òscar li serveixi per obrir les portes de la meca del cinema amb papers que van més enllà d'explotar la seva bellesa i la seva condició d'hispana.

Me n'alegro sincerament que hagi estat premiada per la seva senzillesa i discreció amb la seva vida i pel fet d'envoltar-se de gent que la manté amb els peus a terra. 

Penélope, benvinguda a l'Olimp del Cinema!!