dijous, 19 de febrer del 2009

Un Dios Salvaje

Perquè controlem els nostres impulsos? Perquè deixem d'expressar les nostres emocions? Perquè per un exagerat sentit del ridícul o per vergonya no ens mostrem als altres com som i, evidentment, no evidenciem el que pensem?

Tot això ens planteja l'obra
 de teatre Un Dios Salvaje, escrita per Yasmina Reza (autora de la cèlebre Arte), ens mostra al llarg de 90 minuts una, en principi, apacible trobada entre dues parelles de pares que volen solucionar civilitzadament un enfrontament entre els seu fills d'11 anys i acaben treient els seus pitjors instints perdent la compostura. 

El texte és força àgil amb uns diàlegs que no permeten cap treva i les interpretacions estan molt a l'alçada, sobresurten potser en Pere Ponce fent d'un advocat sense escrúpols i Aitana Sánchez Gijón en un paper de dona solidària i dedicada a la seva família que acaba treient el seu costat més fosc.

El fet de ser actors molt mediàtics, coneguts i valorats pels seus papers al cinema i a la televisió pot facilitar que esgotin les entrades diàriament però en cap cas ha d'interferir en el reconeixement a la seva feina en aquesta obra.