divendres, 25 de maig del 2007

bars musicals que tanquen

Avui he anat al concert d'un cantautor de Tarragona que no havia sentit mai: Paco en la Luna. Ha actuat en una sala petita del barri de Gràcia, l'Astrolabi.
Es tracta d'un bar gestionat en règim de cooperativa amb molta entrega per part dels seus responsables que volen donar veu a aquells músics que per no ser majoritaris ni sortir als "40 ladrones" deixen de tenir qualitat, millor dit, en tenen més que tots aquells que són hiperpromocionats per les grans distribuidores musicals.

En el concert en Paco de la Luna ha fet un comentari sobre els bars amb actuacions en directe a la ciutat de Tarragona, dels 3 que hi havia han tancat en el darrer mes tots tres. És molt trist escoltar que en una ciutat on el terme cultura s'utilitza constantment: patrimoni de la Humanitat, una de les ciutats romanes més importants, la catedral, la Part Alta, ... com pot ser que en una ciutat, repeteixo, en la que els polítics s'omplen la boca amb el seu bagatge cultural es quedi sense cap espai on aquells que amb la seva veu fan una radiografia de la societat en la que vivim puguin tenir el seu lloc.
Per sort, a Barcelona, no hi ha aquesta situació, sembla que s'està recuperant la tradició molt arrelada en l'època dels nostres pares de compartir una estona amb elsamics tot prenent una cervesa escoltant una veu tranquil.la i una guitarra.

Crec que aquells qui et fan pensar, aquells qui et fan observar la realitat que t'envolta amb ulls crítics constitueixen una recepta imprescindible per qualsevol que vulgui tenir una bona salut emocional i intel.lectual.