dissabte, 26 de maig del 2007

S'ha d'anar a votar

Sí, vull ser així de contundent... Abans de començar la jornada de reflexió no volia deixar passar el fer algun comentari sobre les eleccions de diumenge.

Estic absolutamnt d'acord amb una reflexió que fa el meu bon amic Andrés Querol en el seu bloc: "què preferim, que guanyi la pseudoesquerra socialvenuda que legitima "aquesta farsa de democràcia" o que guanyi la dreta i fer merder?".

Aquells qui creiem que s'ha d'anar a votar a les eleccions ens trobem moltes vegades defensant aquesta postura davant de gent d'esquerres que utilitza l'argument que l'Andrés satiritza: els partits d'esquerra ja no ho són perquè han entrat dins del sistema i, per tant, ja no poden defensar radicalment certs valors o certes polítiques. Qui pensa això està deixant en safata les mans lliures als partits de dretes que defensen la no intervenció de l'estat en les polítiques socials (educació, sanitat, prestacions socials o serveis socials), privatitzant tots els serveis i fomentant els plans de pensions, el finançament de l'ensenyament privat i les mútues sanitàries.

Si la gent que s'anomena d'esquerres segueixen amb la tàctica de no anar a votar deslegitimen i treuen credibilitat a la tant de moda actualment democràcia participativa