“La mirada a les fronteres que proposem en aquesta exposició és una exploració de territoris límit que, en certa manera, expressen les contradiccions d’un món que es mou entre la hipercomunicació i les fractures profundes. A mesura que ens unim, el món esdevé més laberíntic.”
Josep Ramoneda
Director del CCCB
Com deia en un altre article al bloc fa uns dies, s'ha d'agrair que una proposta artística i cultural t'arribi, t'emocioni, t'aporti coneixements. Aquest és el cas de l'exposició "Fronteres" organitzada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
Quin gran desconeixement tenim dels conflictes generats al voltant de territoris fronterers a altres llocs del món! com l'enfrontament entre l'Índia i el Pakistán pel Cashemir, o entre Corea del Nord i del Sud... o la magnitud de la tragèdia que suposa el tràfic de persones entre les ciutats de Ciudad Juárez i San Diego (a Mèxic i EUA, respectivament), on es troba la frontera més llarga del món i per la que més persones passen cada dia, legalment o il.legalment.
Una de les parts que més indignació m'han suscitat és la dedicada a Palestina i Israel, quan mires el mapa d'aquests territoris entens el perquè de la situació tant conflictiva en la que es troben, és una veritable bogeria, les zones de control i els assentaments israelians estan per tot arreu dins el territori palestí, a més a més del traçat del mur que es va construir fa un parell d'anys.
I, en darrer terme, Espanya com a protagonista per l'anomenat "problema de la immgració" i el pas per la frontera de Melilla a territori espanyol dels marroquins i subsaharians.
Si m'admeteu un consell, cerqueu informació sobre tots aquests països i situacions abans d'anar a veure l'exposició, sinó pot resultar una mica densa, però no deixeu de veure-la, aprendreu molt i entendreu algunes notícies que haureu escoltat a la ràdio o als informatius televisius.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada