diumenge, 1 de febrer del 2009

Bienvenidos al Norte

Els cinèfils quan anem al cinema demanem qualitat en un film, però moltes vegades el que cerquem és l'entreteniment que, recordem, és un dels objectius del 7è art.

Si l'entreteniment el proporciona una comèdia amable, sense utilitzar acudits fàcils ni paraules barroeres per fer-nos riure i que, a més a més, ens fa reflexionar sobre la diferència, sobre com el desconeixement sobre els altres ens porta als prejudicis, en el meu cas, ho agraeixo llargament.

El meu agraïment, doncs, per Danny Boon, per l'esforç que ha fet en la direcció, en el guió i en la seva interpretació d'un carter del Nord de França, sotmés a la voluntat de la seva mare...

Bienvenido al Norte mostra la vida d'un poble de la regió de Pas de Calais, aprop de la frontera belga, on va a parar un funcionari de correus desplaçat i com la relació amb els veïns del poble de Bergues faran canviar la seva manera de fer aconseguint trencar els seus prejudicis...

Difereixo en la crítica que fa el bon amic Roger que el fet de ser una pel.lícula molt taquillera, especialment a França, sigui signe de mala qualitat, ben al contrari, crec que Boon ha aconseguit unir qualitat en els diàlegs i les interpretacions amb el suport del públic. Entenc que no serà un clàssic del cinema però tampoc no cal, no totes les pel.lícules s'han de convertir en clàssics.

Si voleu trencar amb els tòpics i conéixer una França més enllà de París i la Costa Blava i, sobretot, si voleu passar una bona estona, no us la perdeu.

1 comentari:

La Llanterna Màgica ha dit...

Hola Laura!

Jo no dic que ser la més taquillera sigui equivalent a mala qualitat. El que dic és que si aquesta pel·lícula, que jo considero més aviat fluixa, és la més taquillera del cinema francès, és que el cinema francès no està massa bé.