diumenge, 8 de març del 2009

Cultura als barris

Avui he tingut la sort d'anar a veure una obra de teatre interpretada per un grup amateur del barri del Clot, el Grup l'Horitzó, amb seu al Centre Parroquial de l'Esgléssia de Sant Martí del Clot, agraeixo a qui dirigia l'obra que em convidés a assistir com a espectadora. 
És un luxe poder compartir l'afició pel teatre amb gent que el viuen plenament, sense vergonya, dedicant hores del seu temps lliure a escollir un texte, llegir-lo, distribuir els papers, dissenyar els decorats amb pocs mitjans i triar l'atrezzo entre coses que tenen a les seves pròpies llars, aprendre's el texte de memòria, identificar-se amb el personatge assignat i, finalment, mostrar la seva feina de molts mesos al públic.

Pel que fa al grup l'Horitzó, tot i que el Centre Parroquial està una mica atrotinat, ens han envoltat del caliu propi d'aquells qui volen compartir amb tu la seva passió, fent-nos passar dues hores molt entretingudes. L'obra escollida és un vodebil clàssic de Ray Cooney, Políticament incorrecte, on es qüestiona l'honorabilitat i credibilitat personal dels polítics i els seus assessors. 
Tot i que hi ha hagut alguns lapsus memorístics en el texte, el conjunt d'actors de l'Horitzó han estat prou bé, destacaria la credibilitat d'Abraham Garcia en el paper de l'abnegat Eduard Feliu, secretari del Ministre, i Conxa Gonzálvez com l'estricta directora de l'Hotel Palace.

Per qui tingueu ganes de compartir una bona estona de teatre fet des del cor us convido a veure aquesta obra i aquest grup el 29 de març, a les 18h., al Foment Martinenc (Provença/Rogent).