dimarts, 17 d’abril del 2007

Idees

Ahir la Ministra de Cultura, Carmen Calvo, va dir una frase, en la cerimònia d'entrega dels premis Max de teatre, amb la que demostra ser una persona molt intel.ligent: "Un país vale lo que valen sus ideas". Va pronunciar-la referint-se als creadors, a tots aquells que es dediquen a les arts, en aquest cas escèniques, i defensant que ho puguin fer en llibertat.

Sempre he admirat a tots aquells que tenen la capacitat de crear, d'elaborar amb les seves mans o el seu pensament coses noves, d'innovar i, a més a més, que el seu art, la seva creativitat la posin al servei dels altres (encara que a vegades paguem un preu una mica elevat).

Quan una pel.lícula, una obra de teatre, un quadre, una obra d'art, un llibre, un edifici o un entorn t'arriben a emocionar, connecten amb moments viscuts, motiven el teu riure o les teves llàgrimes no pots més que agrair a qui les ha provocat. Però no basta amb la voluntat de qui crea, qui rep ha d'estar obert a fer-ho, a d'estar en disposició que allò que observa o escolta li arribi i no sempre succeeix, ja sigui perquè el que veu no connecta amb les seves emocions (no sempre la creació és de qualitat) o perquè no té interés per descobrir el que d'altres han realitzat.

Només em resta dir: VISCA LA CULTURA!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Visca!

un petó ;-)