dimecres, 4 d’abril del 2007

Qui surt al carrer?...


Resulta que un partit que va perdre les darreres eleccions i, per tant, no va guanyar-se la legitimitat dels votants per poder decidir i orientar les polítiques públiques de l'Estat pretén guanyar-se aquesta legitimitat al carrer. Aleshores què significa la paraula "democràcia" o "eleccions"?
El Partit Popular no és que pretengui desgastar el Govern, fet que potser seria part de la seva feina, el que pretén és fer-lo desaparéixer, minimitzar tot allò que està fent... Al meu entendre una bona oposició passa per qüestionar tot allò que no s'està fent bé, fer propostes constructives per canviar determinades polítiques i recolzar aquelles iniciatives governamentals que poden tenir cert sentit. Però pel que veig el PP no deu saber el que vol dir fer oposició. Passa una mica com amb Convergència, són partits que creuen que estan cridats a governar i, si no és així, perden el seu sentit, creuen ser els únics legitimats per conduir els destins dels ciutadans...
Exemples per il.lustrar com entén la política el PP en podem trobar per centenars, com: a la Comunitat de Múrcia desafiar al poder judicial en el cas que aquest declari il.legal una requalificació d'una zona protegida, empadronament de familiars no residents en un muncipi de Castelló per obtenir més votants i més vots, mantenir la mentida de l'autoria d'ETA sobre l'atemptat de l'11M, utilitzar a les víctimes del terrorisme com a arma contra el Govern, ... i molts d'altres exemples que us vindran al cap de seguida.

Tant sols espero que a les eleccions generals del proper any la gent tingui memòria i prou criteri per entreveure quin model de democràcia ens ofereix el Partit Popular.

I, si encara us manquen raons per, primer de tot, anar a votar i decantar-vos per un govern d'esquerres podeu visionar els curts que es troben a la següent web, realitzats unes setmanes abans del març de 2004:
http://www.haymotivo.com/

1 comentari:

Anna Mir ha dit...

Hola Laura,
Jo també esperó que la gent tingui prou memòria i exerceixi el seu dret de vot amb criteri. Això és necessari en totes les eleccions però per a les generals caldrà més que mai. El PP s’ha situat tant a la dreta que aviat és confondran amb els seus amics de les banderes amb pollastre i, el PSOE temorós de perdre algun vot i obsessionat amb arravatar algun elector de centre que fruit de la confusió encara pogués votar al PP, cada dia és menys d’esquerres (per no dir que ja no en són gens). Així doncs, tenim un panorama ben lleig, amb un PSOE que rebaixa els impostos i fa polítiques de continuïtat, sinó de continuïsme. La situació clama un creixement dels partits d’esquerra de debò, que puguin oferir un contrapès i com a mínim, obliguin als Socialistes a mantenir-se al seu lloc i fer polítiques d’esquerres.