dimecres, 11 d’abril del 2007

Alpha Dog


Normalment les pel.lícules basades en casos reals serveixen per omplir les tardes dels dissabtes a Antena 3 però en el cas d'Alpha Dog no crec que passats uns anys es passi a la televisió en aquesta franja horària...

Nick Cassavettes, fill del director i guionista, a més a més d'actor, John Cassavettes i de la també actriu Gena Rowlands, s'aventura en el seu darrer film a reconstruir un segrest d'un adolescent succeït a Los Ángeles l'any 1999, fet que va tenir fins a 38 testimonis i cap d'ells va ser conscient de la gravetat de la situació i, per tant, no van impedir que es tirés endavant.

La pel.lícula està rodada a un ritme molt ràpid, mostrant en certs moments una pantalla dividida per mostrar dues imatges a l'hora. Aquests dos elements juntament amb l'ambientació (molts interiors de les mansions californianes) i la interpretació dels actors mostren una pàtina de modernitat que la diferencia d'altres històries actuals. En conjunt entreté i et fa mantenir el fil de la història des de comença fins al final, moments on es podria arribar a confondre la ficció i la realitat amb uns primers plans de Bruce Willis i Sharon Stone que, tot i el maquillatge que els envelleix, demostren com només alguns actors afortunats saben i poden mantenir un primer pla.

Els personatges principals, el grup de joves segrestadors més el germà del segrestat, estan interpretats per actors pràcticament desconeguts amb l'excepció de Justin Timberlake, conegut per la seva faceta de cantant, qui fa una interpretació creïble. El fet que gairebé tots els actors no siguin coneguts facilita que els espectadors entrin en la història i no es fixin en l'artifici.

Si aconseguiu ficar-vos en la pel.lícula, com va ser el meu cas, arribareu a indignar-vos per com poden passar uns fets tant greus i ningú no se n'adoni d'aquesta gravetat.

¿Hi ha gent que viu la vida sense adonar-se'n del que succeeix al seu voltant, tant sols preocupada per la propera festa a la que assistirà o la qualitat de la droga que s'ha de fumar? Treieu les vostres pròpies conclusions...