dimecres, 27 de febrer del 2008

participar

Hi ha una fase molt socorreguda: "lo importante es participar"... és un bon reflex del que crec que ha de ser la relació dels ciutadans amb la política i les decisions sobre allò que els afecta personalment o professionalment. No podem deixar-ho tot en mans d'uns suposats experts que decidiran per nosaltres perquè això suposa no tenir criteri, alguns àmbits de la nostra vida són prou importants com perquè els deixem en mans d'altres.

Em fa gràcia quan la gent al carrer parla dels polítics, pensen en ells com extraterrestres, com éssers que estan en un altre món diferent, que no trepitgen els mateixos carrers o no pateixen les mateixes malalties. Però hem de recordar que els polítics no són una altra classe social, són ciutadans de ple dret com nosaltres amb la única diferència que tenen el poder, si tenen la voluntat, per canviar les coses.

Però la política no es redueix als polítics, la política també la fem els ciutadans, no solament amb l'acció d'introduir una papereta en una urna cada quatre anys. Quan escrivim una carta al director per queixar-nos d'alguna cosa fem política; quan sortim al carrer per manifestar-nos per alguna cosa que ens molesta molt fem política; quan mirem un determinat programa de televisió, escoltem un determinat programa de ràdio o llegim una determinada premsa, fem política; però també quan no adrecem queixes a l'administració per una mala gestió d'un procediment en el que som part interessada estem fent política; quan decidim no anar a votar també fem política; quan ens queixem de com vam de malament les coses en una conversa de cafè fem política; quan decidim comprar una determinada marca de menjar, roba o producte d'higiene, fem política; quan ignorem els problemes dels nostres veïns o de la gent que veiem patint una situació difícil pel carrer fem política; en definitiva, en la nostra quotidianitat constantment estem fent política.

Per tant, menys política de café i més participació!

VOTEM EL 9 DE MARÇ i, si pot ser, UN PARTIT D'ESQUERRES!!!

Per tots aquells que creiem en l'Estat del Benestar i les millores socials des de la intervenció de l'Estat, votem Iniciativa per Catalunya-Verds