dimarts, 8 de juliol del 2008

Un regal

Sempre he admirat als creadors, ja siguin dins les arts plàstiques, les arts escèniques, el món audiovisual, ... Els he admirat pel que ens ofereixen amb cada obra, pel que ens fan pensar quan la veiem, l'escoltem o la sentim.
Avui a un amic meu i a mi ens han fet un regal, en Pat Metheny i Enrique Morente ens han oferit el seu art, i de quina manera! 
Ambdós són artistes que es diferencien d'altres músics per la seva rebel.lia, per la seva voluntat de distingir-se i oferir originalitat en les seves propostes.

En el cas de Metheny, la combinació entre New Age, jazz i, fins i tot blues, fa que el resultat no es pugui classificar. La seva mestria amb la guitarra el fa reinventar el seu so, utilitzant d'altres instruments de corda semblants a la guitarra però amb cordes en llocs que mai haguessis pensat, com sota el pont...

Pel que fa a Enrique Morente, reconec que el flamenc és una disciplina que no conec i a la que em costa apropar-me però avui des que ha sortit aquest cantautor a l'escenari, amb 10 minuts delirants de cant a capel.la per part d'ell i els seus músics, fins el seu acoblament amb Metheny interpretant peces de blues com Summertime, només puc dir que ha aconseguit connectar amb les meves emocions, i he entés que un cantaor de Granada i un guitarrista de jazz de Missouri poden anar més enllà de les seves respectives tradicions musicals i transmetre al públic la seva genialitat...