dijous, 26 de març del 2009

Desconcert

Porto des fa una setmana un cert desconcert pels darrers aconteixements que han passat a Barcelona. No sé si faig bé en pronunciar-me sobre aquests però no puc evitar-ho, com a mínim que em serveixi per desfogar-me...

Fa anys que s'està covant el malestar a la comunitat universitària per la mercantilització de la universitat... per aquest motiu no em sorpren que els estudiants i professors estiguin explotant en els darrers mesos i, després de llegir l'article que ha escrit la Rectora de la UAB referint-se a la "universitat de l'excel.lència",  ja no tinc cap dubte de cap on van els trets en el nou model universitari.
Tot i així no justifico que les protestes i tancades a les diferents universitats es radicalitzin i impedeixin que els estudiants que volen seguir les classes o realitzar altres activitats ho puguin fer. Però d'això a la vergonyosa i vergonyant intervenció de la "nostra policia" (bé, no sé de qui és) en el desallotjament de l'edifici històric la setmana passada, donant cops de porra a tort i a dret a qualsevol que es mogués davant seu mai estarà justificada. Jo he viscut en d'altres moments situacions tant violentes per part de la policia com les que es van produir fa uns dies i us asseguro que se sent una impotència i un vertígen que fan no creure en res ni en ningú.

Malauradament, el conseller Saura i les persones que tenen responsabilitats en temes de seguretat en el Departament d'Interior no han pogut fer desaparéixer els vicis i maneres de fer de la policia catalana, com a mínim de la Brigada Mòbil. Esperem que això no passi factura política ni en clau electoral d'aquí a dos anys quan tornin a haver eleccions i que en Saura sàpiga reconduir la situació fent canvis dràstics en la política del seu departament, perquè sino auguro mals temps per Iniciativa.

I faig aquesta afirmació perquè el ressò mediàtic que han tingut aquests fets feia temps que no el veia perquè a banda dels diaris generalistes i les televisions i ràdios, també es fa esment, en ser damnificats alguns dels seus col.laboradors, en una revista tant poc política com Time Out. Penso que si fins i tot una revista cultural i amb informacions exclusivament relacionades amb el lleure també fa algun comentari, malament anem... 


2 comentaris:

quiri ha dit...

jo que ho vaig veure des de la finestra que dóna al jardí del Palau Robert i després en directe amb aquells mossos de mida descomunal colpejant nois i noies, emmanillant-los i insultant-los, encara estic esgarrifat. Alguns dels que treballem al Palau Robert vam dir-los, als polis, que no peguessin, i ens van avisar de que "no els toquessim els collons". Sic.
Saura dimissió.

Judd ha dit...

Pel que fa a la rectora que s'omple la boca de progresisme, dir-li que aquesta universitat que descriu ni es progresista ni la seva negativa a les llibertats són progresistes. Clar, uns posen les paraules i d'altres les porres però tots són del mateix bàndol d'idiotes empedernits. Quina ràbia, coi!!