dilluns, 8 d’octubre del 2007

Festival Internacional de Cinema de Sitges

Per tots aquells que ens considerem cinèfils i una mica mitòmans, en realitat tots els cinèfils ho som, els festivals són un moment idoni per refermar la nostra identitat... com que a casa nostra en tenim un molt reconegut, és una bona ocasió per veure aquelles pel.lícules que saps que després no trobaràs als cinemes ni podràs aconseguir en DVD a no ser que busquis en botigues d'importació.
Ahir vaig passar tot el dia a Sitges, sempre hi ha algun motiu per anar a passejar a la vora del mar, pels seus carrers, visitar el Museu Romàntic o, simplement, seure a una terrassa del Carrer del Pecat i veure passar a la gent; però si, a més a més de tot això, el dia que vas s'està celebrant el Festival Internacional de Cinema Fantàstic (a mi això que li hagin canviat el nom i ara es digui Festival Internacional de Cinema de Catalunya em sembla d'un provincianisme absolut, no es tracta d'un vi al que se li ha de garantir la denominació d'origen) ja tens el dia complet.

Vaig tenir ocasió de veure dues pel.lícules: Free Jimmy i Senseless. La primera es tracta d'un film d'animació molt gamberro i amb certa dosi d'humor negre, de producció anglesa i noruega, i amb uns personatges molt ben dibuixats, evidentment no era per públic infantil donat que el seu protagonista és un elefant addicte a les drogues.

Senseless, film de producció anglesa que era la primera vegada que es projectava amb públic, vol ser una denúncia a la societat actual, a la seva hipocresia que impedeix reconéixer la seva responsabilitat envers a les desigualtats que hi ha en el món i a la corrupció. Tot això ho presenta en forma d'un reality show que porta l'observació del dia a dia d'una persona fins al paroxisme. Reconec que en certs moments era aconsellable apartar els ulls de la pantalla perquè les escenes són una mica angunioses però, encara que resulta una mica maniquea, us recomanaria veure-la.

Com veieu Sitges sempre és una bona destinació per anar...