dissabte, 23 de maig del 2015

Un canvi possible

Fa molts mesos que no he fet cap entrada, ho sé. Han estat uns mesos molt intensos, de molta feina i, sobretot, de molta il.lusió.

Al mes de setembre, al col.lectiu Defensem l'Acció Social i Comunitària-Serveis Socials en Lluita (DASC), del que formo part, ens varen convidar a participar dins l'eix Treball, precarietat, desigualtats i pobresa de Guanyem Barcelona. Les persones que formaven part d'aquesta iniciativa política des de l'inici van creure que podíem aportar la nostra experiència i coneixement dins l'àmbit social a l'hora de generar discurs sobre els temes relacionats amb els serveis socials.
Així ho varem fer, ens varem vincular a l'eix, reunint-nos amb una periodicitat quincenal, organitzant debats força interessants al voltant de temes com la remunicipalització de serveis, l'objecte de la intervenció social, el model de serveis socials, ...

La persona que des de la DASC ha participat en gairebé totes les reunions he estat jo, assegurant una continuïtat en la nostra participació.

A la vegada, en els barris d'organitzaven grups que es vinculaven a Guanyem Barcelona i, aprop d'on visc se'n creava un que s'ha anat reunint tots els dilluns. Comptant amb que ja coneixia algunes persones perquè són actives al Guinardó i he coincidit amb elles a les xerrades de l'Observatori del Guinardó o de l'Assemblea Social, vaig apropar-me al grup de Guanyem Guinardó-Can Baró.

Amb tot això, sense deixar de participar en els altres col.lectius o entitats en les que formo part. Això ha fet que la meva vida hagi estat aquests mesos com una carrera de fòrmula 1, sempre endavant, molt ràpida, sense adonar-me que els dies i els mesos anaven passant. Però arribats al dia d'avui, abans de les eleccions, tot aquest esforç crec que val la pena.

Val la pena perquè per primera vegada formo part d'un equip guanyador, més enllà del que passi demà, guayar no tant sols vol dir governar la ciutat, també vol dir aconseguir mobilitzar a moltíssima gent al voltant d'una proposta honesta, propera, treballada des de la base, des dels eixos i des dels barris, que ha unit diferents iniciatives polítiques en una sola, que ha tornat a il.lusionar a la gent, que ha fet trontollar i ha posat nerviosos als qui sempre han estat al davant de les institucions i que té molt camí per recórrer.

M'agradaria molt que Barcelona en Comú guanyés demà i que l'Ada Colau fos la primera alcaldessa de Barcelona, però si no s'aconsegueix, serem el primer partit de l'oposició i no posarme les coses fàcils a qui governi, auditarem totes les propostes polítiques. Tenim el coneixement i l'experiència i, sobretot, no ens devem a ningú...

És l'hora de canviar les coses. Barcelona són els seus ciutadans!!