dimarts, 29 de maig del 2007

què ha passat?

Com pot ser que la meitat dels ciutadans de Barcelona no hagin anat a votar i 90.000 persones hagin votat en blanc a Catalunya? No tenim cultura política, no ens interessa el que fan i diuen els polítics o bé els nostres problemes, necessitats i inquietuds no tenen a veure amb els objectius i les agendes polítiques dels nostres representants.

Per una banda estic preocupada per la manca de legitimitat que otorguen als futurs regidors i alcaldes els resultats, aquests no obtenen un recolzament clar per part dels votants. Però, per una altra banda, me n'alegro que per fi el missatge sigui tant clar, i crec que a tots els líders dels partits amb representació als diferents ajuntaments i consells comarcals els ha quedat clar que estan molt distants de la ciutadania, que la seva tasca que, en principi, s'hauria d'adreçar a millorar la qualitat de vida dels seus veïns, no l'estan fent d'una manera eficient i s'estan perdent en la inauguració de grans infraestructures i en la propaganda com si estiguessin en campanya electoral continuament.

Per sobre de tot desitjo que tot això serveixi perquè els líders del partit a qui estic dedicant els meus esforços, Iniciativa per Catalunya, aprenguin que no es poden fer certes declaracions públiques animant a l'abstenció a aquells qui voten a la dreta, no es poden declarar antisistema quan tenen càrrecs públics (en tot cas es poden declarar inconformistes amb la realitat que veuen) i no poden assumir aquelles competències en les que constantment entraran en contradicció amb les seves idees i amb les seves bases.

S'inicia, doncs, una etapa de profunda reflexió, de canvi en les estratègies polítiques, de tocar de peus a terra i apropar-se als veïns dels barris tot escoltant les seves necessitats, en definitiva i tal i com ha declarat la cap de llista de la nostra formació a Barcelona, Imma Mayol, de viure la quotidianitat amb la gent.