diumenge, 22 de juliol del 2007

Paupaterres

Els que vivim a una gran ciutat pensem que som el centre del món i que només als nostres municipis podem gaudir de bons concerts i festivals però, evidentment, anem molt errats, en d'altres contrades també ofereixen propostes tant o més interessants que les que pot proposar l'ajuntament de la "moderna" barcelona.



Aquest cap de setmana s'ha celebrat a la ciutat de Tàrrega el 10è festival Paupaterres, festival que vol difondre les músiques del món, ètniques i tradicionals. He tingut ocasió d'assistir-hi aquest any i poder escoltar les actuacions d'Eliseo Parra, cantant que recupera el folclore castellà i del centre peninsular (maragateries salmantines, "la braña" lleonesa, "las sayas" oliventines d'Extremadura, ...); i del grup gadità Ea! que amb ritmes de rumba ens transmet unes lletres plenes de vida i de reflexions sobre aquesta.


A més a més d'aquestes actuacions musicals també hem pogut gaudir de números teatrals i, com en molts festival alternatius, podies menjar productes de diversos llocs del món: falafels, mutabal, humus, taquitos mexicans, creps, ...
De tant en tant, fer aquests descobriments culturals ens fan veure la diversitat que existeix més enllà del nostre melic.