diumenge, 13 de gener del 2008

cultura a Barcelona

La gent es queixa moltes vegades que l'accés a la cultura és molt car i que és difícil poder gaudir-ne, això no és del tot cert... Aquells que vivim a Barcelona tenim la sort de poder assistir a xerrades, visitar exposicions, veure pel.lícules o escoltar concerts de forma gratuïta. S'ha d'estar una mica atent i buscar les possibles ofertes culturals econòmiques o gratuïtes, però haver-ne n'hi han.
Actualment podem trobar dues exposicions que valen la pena i cap de les dues costen ni un euro:

Per aquells qui han estat seguidors de les peripècies del detectiu Pepe Carvalho, o han llegit els llibres que sobre Barcelona va escriure Manuel Vázquez Montalbán, podeu introduir-vos en el món d'aquest magnífic escriptor, sobretot en la seva vessant gastronòmica i de "bon vivant". Al Palau Robert es pot visitar, fins el 16 de març, l'exposició "MCM amb Manuel Vázquez Montalbán". El muntatge és molt espectacular, mostrant els seus pensaments i reflexions així com cites de les seves obres com si fossin menús a punt per ser menjats.

Pels amants del cinema està pensada una altra proposta: "Chaplin en imatges", exposició que ofereix Caixaforum. Si l'aneu a visitar haureu de destinar gairebé dues hores, o pensar en veure-la en dues vegades. Degut a la quantia de material exposat i, sobretot, al fet que molt d'aquest és audiovisual, es fa una mica entretinguda.

Tot un clàssic del setè art, actor, director, productor. Personatge amb un gran enginy i talent que l'han portat a ser considerat un dels pares de la comèdia. En el recorregut que ens proposa Caixaforum podem comprovar també la seva vessant de cineasta crític i compromés, va introduir elements de crítica social a les seves pel.lícules, un exemple clar el podem trobar a Tiempos modernos o El gran dictador.