dimecres, 29 d’octubre del 2008

govern o partit

Ara que s'apropa l'Assemblea d'Iniciativa per Catalunya (21 a 23 de novembre) és hora de plantejar-se algunes coses...
En el Document Organitzatiu i d'Estratègia Política, preparatoris de l'assemblea, surten dos conceptes en diverses ocasions que crec que són importants: CREDIBILITAT i UTILITAT POLÍTICA com a aspiracions d'IC-V de cara als propers anys.

L'altre dia vam tenir la presència de Josep Vendrell a l'agrupació d'Horta-Guinardó i va explicar les finalitats dels documents i de l'assemblea: fer un balanç dels darrers 4 anys, des de l'anterior assemblea; decidir l'estratègia política davant el proper cicle electoral (que s'inicia el 2010); reestructurar l'organització de manera que no es noti la càrrega de feina que té el president com a Conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació i, per tant, el fet que no pot dedicar-se plenament al partit; i fer propostes de cara a afrontar la crisi econòmica en la que es troba el nostre país.

Pel que fa a l'estratègia política aquesta passa per tres elements: el bon govern, ser capdavanters en certes polítiques, i tenir veu pròpia. 
En aquestes dues darreres jo sóc especialment crítica, penso que quan es va formar el darrer govern de la Generalitat es va perdre una bona oportunitat (sent l'únic partit d'esquerres que va pujar en vots i escons) de fer valer l'experiència i les propostes del programa electoral sobre política social i haver agafat el Departament d'Acció Social. Per una altra banda, pel que fa a tenir veu pròpia crec que IC-V ha de fer una aposta clara per distanciar-se de certes opinions o decisions que el partit majoritari del Govern sembla que adopti per si sol. 
Perquè no tenint veu pròpi no es pot tenir credibilitat i sense aquesta no es pot ser útil políticament ni pels militants d'un partit ni pels possibles votants.

Estic il.lusionada en assistir a aquesta Assemblea, és la primera vegada que hi aniré, i desitjo tant sols que Iniciativa canvii algunes coses en el seu funcionament i en els seus plantejaments i prengui força per fer visibles les seves posicions...

2 comentaris:

Marc ha dit...

En aquesta Assemblea, em fa l'efecte que hi anem tots amb il·lusió, i crec que això propiciarà l'entesa entre tots nosaltres. Tant de bò no m'equivoqui.
I per el que fa a la "veu pròpia"... no sé si ha de ser un consòl o no, però al carrer es veu com a veritable nº2 del Govern a ICV. De fet ERC no fa gaire soroll... Tot i que entenc que al coordinar l'àmbit que et toca més de prop, molt possiblement tu potser sí que sofreixes més dependre de un partit que no és el teu i amb una manera de fer tant diferent... en fí, de cualsevol manera ja ens veure'm a Sabadell, si no abans.
cuida't i no escriguis tant que ja comença a costar seguir-te! ;-)

Unknown ha dit...

Ei Laura! som uns novatos i no sabem on hem d'escriure els comentaris que no tinguin a veure amb cap article!!!
Bé te'l deixem aquí mateix, ok?
Realment està molt bé, és una molt bona manera de coneixer-te, de saber qui ets, què fas i cap a on et mous (en tots els sentits).
Ànim i bona feina!!!
àngela+ton