divendres, 27 de febrer del 2009

Eleccions a Euskadi

Tot el que té relació amb Euskadi té impacte emocional per mi, he viscut molt bons moments en aquell país i tinc bons amics que hi viuen. 
Aquest coneixement d'aquelles terres ha fet que tingui una visió potser més propera a la realitat que la que ens ofereixen habitualment els mitjans de comunicació. Això no treu que la meva visió sigui crítica i, evidentment, en contra 
de la violència d'ETA, però també crec que no es pot permetre en una democràcia que un alt percentatge de la població no pugui votar al partit amb el que més s'identifica perquè està prohibit i no pot presentar-se a unes eleccions.

No sé si la solució a tot plegat podria ser plantejar un referèndum d'autodeterminació perquè la gent votés però el que sí tinc clar és que propostes com les de Lokarri (antiga Elkarri), entitat que treballa a favor del diàleg entre tots els grups socials tant polítics com associacions, empreses, sindicats, i amb l'esquerra abertzale, per tal de facilitar un procés de pau real que permeti viure en pau a tothom en un dels territoris més bells de la Península, propostes com aquestes val la pena tenir-les en compte.
Després del que ha passat a Lazkao aquesta setmana els ànims estan molt encesos, i espero que la resposta sigui una assistència massiva a les urnes escollint aquella via que permeti una millora en les condicions de vida de la gent, enfrontant la violència terrorista des del diàleg però amb fermesa i no permetent que hi hagi representants dels ciutadans, regidors, diputats, que no puguin sortir de casa sols, que sempre hagin d'anar acompanyats d'un escorta, pel fet de defensar unes determinades idees.

Veurem quin govern surt diumenge, però sigui quin sigui desitjo que pugui treballar pels ciutadans d'Euskadi sense estar condicionat per la presència dels violents.