dimecres, 28 de març del 2007

IC-V a les eleccions municipals


S'ha donat ja el tret de sortida per les eleccions municipals, els partits ja estan a punt, esperem que no hi hagi sortides de to ni promeses extraterrestres. Els mitjans de comunicació en van plens d'informacions sobre els candidats. Pel que fa als alcaldables, a Barcelona, tornen a repetir els dels partits que fins ara han tingut representació, la notícia estaria en que Ciutadans per Catalunya presenta una llista per primera vegada i espera treure algun regidor donats els resultats de les eleccions autonòmiques.
Però jo voldria parlar de la llista d'Iniciativa per Catalunya-Verds-Esquerra Unida i Alternativa. Penso que és una llista amb representació de tots els districtes i, sobretot, amb persones que porten molt temps implicades socialment ja sigui professionalment com quotidianament. I l'honor més gran estaria en tenir un tancament de llista com el que tenim: Maria Salvo i Neus Català, persones que van patir presó i internament en un camp de concentració per defensar les seves idees i per lluitar per d'altres, gent que per tots aquells que comencem a militar políticament són i seran un referent.
A més a més, tenim la gran satisfacció de tenir 4 membres de l'agrupació d'Horta-Guinardó a la llista. Començant per l'actual Regidora del Districte, Elsa Blasco, que està ubicada la tercera de la llista, fet que a mi, personalment m'alegra especialment perquè suposa un gran reconeixement a la seva tasca al districte en aquests darrers 4 anys. Esperem que torni a ser regidora i, sobretot, que tingui un mandat molt menys accidentat que aquest que tanquem d'aquí a dos mesos.
A més de l'Elsa també trobem a l'Anna Mir, molt bé que una sociòloga formi part d'una llista electoral, el distanciament de la realitat que pot fer un sociòleg ajuda molt a l'hora d'observar-la i plantejar solucions a les necessitats. Què podem dir d'en Jordi Fornés, president de la nostra agrupació i treballador social (per cert, què guai que a Iniciativa hi hagi tants treballadors socials militant a les seves files), gran coneixedor de l'àmbit de la salut i, per tant, molt aprop d'un dels àmbits més importants pels ciutadans.
En darrer terme, trobem en Juan Manuel Velasco persona amb la que, en les poques ocasions que he tingut fins ara de compartir una estona, he aprés molt del que suposa la implicació social a nivell de barri i, sobretot, com les persones grans ens poden transmetre la seva experiència.

També voldria esmentar al número dos de la llista, en Ricard Gomà, qui ha estat regidor de Benestar Social en els darrers 4 anys i que espero continuï fent aquesta tasca donat que ha demostrat que no només és un bon analista de les polítiques públiques i socials dins l'àmbit acadèmic sinó que, a més a més, quan ha de proposar intervencions per solucionar les necessitats socials també ho fa molt bé. Esperem que repeteixi en aquest àmbit el proper mandat i que pugui aprofundir en les dues prioritats que es va marcar quan va entrar a l'Ajuntament, gent gran i pobresa, i que pugui arribar a d'altres necessitats a les que potser no ha pogut en aquest temps.
Per cert, he de dir que vaig tenir la sort de tenir en Ricard com a professor a la UAB i em va fer veure la importància de l'anàlisi de les polítiques públiques, dels diferents actors que intervenen en les decisions polítiques, donat que sense conéixer aquests elements no podem entendre moltes vegades perquè es prioritza o no una necessitat social i, per tant se li dóna o no resposta.

Per conéixer la biografia dels integrants a la llista d'Iniciativa podeu entrar en el següent link:
http://www.icbcn.org/publicac/candidatura07.pdf