dimarts, 5 de juny del 2007

Salzillo, testigo de un siglo

Actualment, manifestar-se com a creient sembla anacrònic però la religiositat forma part de la vida com la cultura, el treball, el lleure, ... potser aquest vessant de la nostra vida no hi és tant present com d'altres i se'ns fa estrany compartir-lo amb els altres.

Aquest és el meu cas, poques vegades parlo de religió però en els darrers dies he tingut ocasió de tenir ven present la fe en la figura de Jesus, ha estat gràcies a la visita guiada a l'exposició "Salzillo, testigo de un siglo" a la ciutat de Murcia, en commemoració del III centenari del naixement d'aquest escultor.

Tota la seva obra gira al voltant d'elements religiosos ja sigui en figures de sants, verges o Crists, o bé, en figures del pessebre. Tenir la possibilitat d'observar i entendre el significat de cadascun dels elements de figures que representen moments de la passió de Crist ha estat per mi un petit plaer, copsar les mirades, la posició de les mans, imaginar el pensament o un possible diàleg entre les figures de "La Santa Cena", o bé, "El prendimiento", no tothom té capacitat de fer-ho i s'agraeix quan els que sí la tenen poden transmetre-la. I no parlem del deliciós pessebre de Salzillo on trobem representat el palau d'Herodes, imatges de les diferents ètnies que convivien al Betlem de l'època, ...

L'exposició finalitza el juliol d'enguany, però el museu Salzillo és obert sempre i el divendres sant surt la processó amb els passos elaborats per aquest escultor. Així,doncs, ja teniu un bon motiu per anar a Múrcia.