diumenge, 10 de juny del 2007

sempre la Sagrada Familia

Un cap de setmana a l'any hi ha jornada de portes obertes a la Sagrada Familia, jo sempre aprofito per visitar-la i així m'estalvio els 8 euros que val l'entrada. Sempre hi ha motius per veure aquest magnífic monument i intentar esbrinar què hi havia en el cap de Gaudí quan imaginava com havia de ser una Església dedicada a la Verge, Sant Josep i Jesús.

Feia dos anys que no hi havia entrat i les obres avancen, ja podem entreveure com serà la nau central, envoltada de columnes, així com l'altar major on estaran representats els quatre evangelistes amb sengles columnes. A la banda esquerra de l'altar ja es poden veure uns vitralls elaborats per Vitralls Bonet. La façana de la Glòria es constituirà com l'entrada principal i es trobarà al carrer Mallorca.

Crec que és un luxe per qualsevol barceloní poder comptar amb aquest símbol i que segueixi per molts anys sense ser acabat, la gràcia d'aquest monument és no veure'l finalitzat i que siguin les generacions futures les que ho facin. Per aquest motiu ahir vaig signar en contra del traçat de l'AVE pel Carrer Mallorca.