dimarts, 10 de juny del 2008

música en viu


Per aquells que ens agrada gaudir de la música en directe, agraïm les iniciatives que la promouen. En aquests dies coincideixen dos festivals de cantautors que tenen una certa trajectòria i reconeixement per part dels professionals i del públic: Concurs de Cantautors/es d'Horta-Guinardó, i Certamen de Cantautors de Viladecans.

La generació dels meus pares es pregunten moltes vegades on van quedar aquells recitals d'en Raimon, la Maria del Mar, la Marina, ... on està aquella "cultura" de reivindicació, on aquells bars on podies asseure't amb els amics i tocar la guitarra mentre prenies una beguda.

Ara ja tinc arguments per respondre'ls, potser les lletres no contenen la profunditat política dels 60, però els nous cantautors també transmeten molt amb les seves cançons, també creuen que "un altre món és possible", i també enfronten l'art amb el negoci, perquè es mouen fora dels circuits comercials. Encara que hi ha excepcions i alguns es converteixen en personatges mediàtics i arriben a influir socialment més per sortir als mitjans que no pas pel que realment són: poetes de la música.

Us convido a conéixer a Dani Flaco, Rafa Pons, Deluxe, El Sobrino del Diablo, Cuni Massa, i molts d'altres que actuen en petits locals com el Santutxo (cada dimarts hi ha concert), l'Astrolabi, el Col.leccionista.

Volia aprofitar aquesta entrada per convidar-vos a anar al Jazz Sí Club, bar promogut i dinamitzat pel Taller de Músics. Cada dia de la setmana podeu trobar una proposta musical interessant, alguns dels intèrprets són alumnes o exalumnes del Taller, ahir vaig anar amb un amic a veure un grup de jazz, Fan Club, i ens vam quedar bocabadats del altíssim nivell que tenien, ens van transportar al Soho de Nova York amb la seva música.

1 comentari:

Sinblancaporelmundo ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.