dissabte, 26 de juliol del 2008

un lloc encantador

De vegades, descobrim llocs encantadors, ja sigui perquè tenen encant o perquè són acollidors i quan hi entres t'envaeix una afabilitat i un benestar que no tenies abans d'entrar.

Un d'aquests llocs és La Puntual, tal i com es presenten ells, segurament és el teatre més petit de Barcelona, és probable que de Catalunya i possiblement d'altres contrades... Petit perquè l'espai no és massa gran, perquè els bancs per seure tenen el respaller baix, perquè està pensat per als més petits de la casa i, sobretot, perquè els seus actors són titelles... Sí senyors i senyores, es tracta d'un teatre de Putxinel.lis, on els protagonistes són les titelles, les ombres xinesques, ...

Des del 16 al 27 de juliol han fet una proposta de titelles per adults, ja que normalment la seva programació està adreçada als nens. He pogut veure l'espectacle Qui és el convidat? basada en l'obra El convidat d'Ezequiel Vigués, alias Didó, creada i pensada per entretenir als burgesos i intel.lectuals de la Barcelona dels anys 30 i representada per primera vegada a Els quatre gats.

Segurament li manca una mica de ritme als diàlegs, però no és important quan els petits actors (les titelles) tenen tant d'encant i et fan somriure amb els embolics que provoquen.