dilluns, 26 de maig del 2008

Indiana Jones forever

Per fi tenim aquí la tant esperada i desitjada 4a entrega d'Indiana Jones, després de 19 anys de l'anterior... A Indiana Jones y la última cruzada, el personatge divertit i curiós que acompanyava a Indy era el pare, interpretat pel gran Sean Connery, en la darrera entrega de la saga és un jovenet, interpretat per Shia Labeouf, fill de la núvia que tenia Indiana Jones a En busca del arca perdida

Indiana Jones y el Reino de la calavera de cristal recupera molts elements de les anteriors pel.lícules, en primer lloc, torna l'actriu Karen Allen (núvia d'Indiana a la primera entrega), es veuen fotografies del pare d'Indiana, s'esmenta que és mort, com també Marcus Brody (interpretat per Denholm Elliot), amic i còmplice en les aventures i desventures de l'arqueòleg. En aquest darrer cas no solament surt una foto sino que hi ha un monument (una escultura) al seu record que serveix per impedir que els dolents avancin i agafin a Indiana i Mutt en un moment donat de la pel.lícula.

Tornem a trobar la iconografia que va fer memorable a Indiana: la por a les serps, el fuet, la seva habilitat per sortir de les situacions, ... alguns trucs recorden també als films anteriors, la manera d'obrir-se les parets, els efectes especials amb un component fantàstic, ... però el que més acompanya, reforça i identifica a la saga i, evidentment, aquesta pel.lícula, és la magnífica banda sonora de John Williams amb el famós leit-motiv que identifica a Indiana Jones cada vegada que es troba en problemes.

Pels que vau viure la vostra adolescència amb aquest personatge, no us sentireu defraudats, Harrison Ford segueix en forma tot i els seus més de 60 anys. George Lucas ha declarat en els darrers dies, coincidint amb l'estrena del film a Cannes, que ja està pensant en una 5a part d'Indiana Jones, on el personatge de Shia Labeouf agafaria més protagonisme i Harrison Ford seria més secundari, com el paper de Seann Connery a La última cruzada, crec que els fans d'Indiana Jones se sentiran una mica decebuts perquè aquesta saga sense la presència constant de Harrison Ford perdrà força.

Tornareu a sentir el ritme, la tensió constant, l'espectacularitat dels paisatges, ... en fi, tots els elements que van fer memorables les tres primeres pel.lícules basades en les peripècies d'aquest famós arqueòleg.

Si hagués de posar alguna pega ho faria en el personatge interpretat per Cate Blanchett, tot i que l'actriu interpreta molt bé el paper, com acostuma a fer sempre, el personatge em recorda als dolents de les pel.lícules de James Bond i no acabo de veure-li l'encert, suposo que em ve al cap el magnífic dolent que va ser Paul Freeman...

Bé, per tots aquells que gaudiu amb el cinema i, especialment, amb el cinema d'aventures, no deixeu de veure aquesta molt entretinguda pel.lícula. 

1 comentari:

Jes ha dit...

ei ahir la vaig veure amb el meu germanet.
Tete: cuando salga el Indiana me avisas
Jes: es ese
Tete: ¿el viejo?
jejeje quin puntazo el nen! desprès s'ho va passar en gran!!
El Spielberg es flipa una mica amb els extraterretres no??