diumenge, 28 de setembre del 2008

Decepció

Fa un any, quan va començar el rodatge de Woody Allen a Barcelona ja vaig escriure un post amb l'esperança que fos una bona pel.lícula però després de veure-la tots els bons desitjos han caigut en picat... La única cosa que li ha sortit bé a Allen ha estat un anunci de Barcelona, el film no és res més que això, un videoclip mostrant les parts més turístiques i conegudes de la ciutat: la Rambla, la Sagrada Família (millor dit, l'església de Gaudí segons la pel.lícula), el Park Güell, ... 

El guió és dels més simples del director, no vull dir senzill, no, vull dir simple, tonto, amb poc interés i en cert moment introduint situacions forçades. 

Rodat bàsicament en interiors com moltes de les pel.lícules de Woody Allen, amb plans curts i  mitjos, sense gaire sorpreses respecte a films anteriors, tal i com diu el bon amic Roger Morales: la capacitat de sorpresa del director novaiorquès ha quedat estancada.

De les interpretacions destacaria Rebecca Hall, dóna vida a Vicky, una jove amb caràcter que protagonitza algunes de les escenes més interessants. El seu personatge és potser el més consistent de tots.
Scarlett Johanson en aquest film no interpreta, només es passeja per la pantalla sense transmetre emocions. I pel que fa a Javier Bardem i Penélope Cruz crec que Allen els ha construït personatges trets d'un film d'Almodóvar, sobretot Pe, però no tenen a veure amb els que hem vist a d'altres pel.lícules del director novaiorqués. 

No me n'he adonat massa de si es tracta d'una comèdia fàcil, d'una història romàntica, ...

Ah! i que s'hagi hagut d'incloure el nom de Barcelona al títol perquè l'Ajuntament i la productora, en ser catalana, ha posat diners em sembla una tremenda estupidesa... Cal que el títol de la pel.lícula inclogui el nom de la ciutat per ser reconeguda? És que Match Point o Todos dicen I love you van incloure Londres o Venècia en el seu títol? som uns provincians... I ja no parlem del fet que el personatge de Rebecca Hall estigui estudiant "identitat catalana", què és això??
Molt trist...